bodypositive.jpeg

Kurpitsamaha tässä moro!

Kehopositiivisuutta ja esiintymistä rakastava introvertti, joka sekä nauraa että häpeää itseään. Ärtynyt suoli, pömpsä maha ja pää yhtä sekaisin kuin pötsi.

Choose one, loose one

Choose one, loose one

Training For Warriorsin ohjaaja esitteli meille tunnin alussa "Choose one, loose one" -työkalun. Kyseessä on pahvilappu, johon joka kuukausi merkitään yksi asia, jonka haluaisit tuoda elämääsi (Choose one) ja yksi asia, josta haluat luopua (Loose one).

Hän piti tunteikkaan henkilökohtaisen esitelmän siitä, miten hän itse pienin lupauksin oli onnistunut lopulta suuriin muutoksiin.

Mullahan lähti heti ajukoppa raklattamaan, että avot nyt! Tätä minä tarvitsen!

Minulla on näet kaksi haastavaa luonteenpiirrettä: perfektionismi ja tyytymättömyys. Olen haka löytämään ja tarttumaan ongelmiin ja ihan sama miten hyvää joku on, löydän siitä aina jotain mitä voisi parantaa.

Työnantajat aploodeeraa kuorossa kädet ruvilla näille ominaisuuksille, kun ongelmien löytäminen ja niihin puuttuminen on just sitä mitä firmassa kun firmassa kaivataan, mutta siviilielämän puolella nämä ovat sellaisia riippakiviä, ettei toisia.

Ensinnäkin olen usein kohtuuttoman kiukkuinen vastoinkäymisistä. Kun aamulla juoksen perse kolmantena jalkana bussipysäkille, taas kerran myöhässä kotoa lähteneenä, ja palkinnoksi saan vain bussin takarenkaan kurat päälleni, niin päässä keittää kuin punkkarit kiljua!

Saahan se toki harmittaa, eipä siinä! Mutta kun se kuppi menee aina ihan naurettavan nurin. Aamu pilalla! Päivä pilalla! Hittu ELÄMÄ PILALLA!

Siinä kauniissa talvipäivän aamussa seison naama niin norsun ulkosynnyttimellä, että äidit peittävät lapsiensa silmät. Sydän jyskyttää kuin myyntiedustajan pää aamutuimaan ja verenpaine huitelee sellaisissa korkeuksissa, että saa nostokurjella työukot tulla lukemia mittaamaan.

Toisekseen oiskin vain ne pahat asiat mitkä ärsyttää! Mutta ei, arkeologit ihastuksissaan huokailee ja pyörtyilee, kun näkevät mun huonojen puolien kaivamistaidot.

Aina kun teen jotain, päässäni pyörii vain loppumaton lista asioista mitkä tein väärin tai olisi voinut tehdä paremmin. Väärin punnerrettu, väärin tanssittu, väärin uitu, ja leffailtoihini ei tule enää yhtään vierasta, kun seitsemättätoista kertaa putken käsken laittamaan rainan pauselle ja alan säätämään kuvan väritasapainoa. Eikö teistäkin valkoisen sävyt ole ihan vähän tukossa?

MITÄ VÄLIÄ! NAUTI, ÄLÄKÄ TÄRISE!

Asia kuin asia, niin minä okulaarit pinkeinä kaivan mitä huonoa siinä on ja sit taas ärsyttää ja pitäs olla kaiken paremmin.

Kuule Pasi voi voi kun mikään tässä maailmassa ei ole täydellistä paitsi Pelle Hermannin alkutunnari! Jos niitä ongelmia etsimällä etsii, niin avot se on vissi että niitä myös löytää! Mutta mitäpä jos et kaivaisi niitä ongelmia kuin kolmosluokkalainen nenäänsä, vaan keskittyisit niihin hyviin puoliin!

Sitä tärkeämmäksi tämä muuttuu, mitä enemmän töissä stressaa tai mitä enemmän lumessa uppurointi väsyttää. Silloin etenkin pitäisi itseään lempeästi tukistaen ohjata, että nyt ne simmut auki kauneudelle ja vongut niille ongelmille kato sit myöhemmin tai et koskaan, mutta nyt ei ole sen aika!

Joten tästä muodostui itselleni kultaiset Choose one, loose one -säännöt. Nyt helmikuussa herran vuonna 2019 päätän julkisesti näin:

Vähemmän etenkin turhista asioista valittamista. Sekä ääneen että ETENKIN pään sisällä hiljaa tapahtuvaa, siinä kun olen todella haka.

Se mitä haluan enemmän, on jumalauta "Oli siinä paljon hyvääkin!" -asennetta. Siis silleen, että kun minä salilta lähden taapertamaan tunnin kotimatkalle, vedän lipat ja pyörin lätäkössä, niin ei muuta kuin suupielet helmuamaan korviin ja itselleen myöntämään, että no eipä tartte kotona enää sukkia pestä kun nyt tuli jo lätäkössä huljuutettua!

Ja jos bändi soittaa ja laulu raikaa, niin keskittyisin siihen mikä siinä on hyvää! Että onpa rumpalilla komppi lähes stamlissaan ja kivaa kamujen kanssa täällä bändiä katsoa, veikkei nyt ihan top 100 listalleni pamahdakkaan. Mut hei, on tässä paljon hyvääkin!

Ja jumankavita sentään, jos punnerrus ei heti kertalinttuulla mene 100% täydellisesti, niin itkeskelyn sijaan röyhistä rintaasi ylpeydestä niin että nikamat poksuu ja loihdi, että tekemällä oppii! Ole ylpeä siitä, että tulit ja teit! Oli siinä paljon hyvääkin! Kovin olisi tylsä elämä, jos jokainen asia ekalla kerralla menisi putkeen.

Eli vähemmän valitusta ja ongelmien kaivelua, enemmän hyvien puolien näkemistä ja arvostamista! Näe maailman kauneus, ei kamaluutta! Se on itsestään kiinni että kummalle sitä silmiään lotkauttaa!

Facebook: https://web.facebook.com/kurpitsamaha/posts/2099372620354108

Joskus täytyy kuunnella kroppaa

Joskus täytyy kuunnella kroppaa

Hiton HIIT, kerpeleen kehonpainotreeni!

Hiton HIIT, kerpeleen kehonpainotreeni!