bodypositive.jpeg

Kurpitsamaha tässä moro!

Kehopositiivisuutta ja esiintymistä rakastava introvertti, joka sekä nauraa että häpeää itseään. Ärtynyt suoli, pömpsä maha ja pää yhtä sekaisin kuin pötsi.

Elämä on tuskaa, mutta etsi tuska josta tykkäät

Elämä on tuskaa, mutta etsi tuska josta tykkäät

Oletko kyllästynyt kuulemaan kavereidesi kettuilua, että miksi sinä TAAS teit noin, vaikka se on sulle ihan tuskaa? Mietitkö, miksi kerta toisensa jälkeen päädyt tekemään jotain, joka on helvetin tuskallista sinulle? Ihmetteletkö välillä, miten joku voi tehdä jotain hymyssäsuin, vaikka se on sulle ihan perkelettä?

Joo, joo, jo-hoo.

Minulla nimittäin oli ollut jumalauta lähes vuosi aikaa tehdä ja palauttaa kandityöni, mutta ei. Siinä minä istua nöpötin pimeässä huoneessa kolmelta aamuyöllä ja tuijotin epäuskoisena monitoria. Enää viisi tuntia deadlineen. Kuudennen kofeiinipillerin aiheuttama oksennuspuklaus huljehti kurkussani ja kämmeneni oli täynnä hikeä ja hiustuppoja. Jaahas, Word kaatui ja vei taas tunnin työn.

"No hei luiskapäinen hölmömaan vatkulidorkaksikin kutsuttu törppökuningas!", kaverini ilkkuivat kun jälkikäteen tätä valitin. Olisit tehnyt ajoissa! Miksi sinä vapaaehtoisesti, aina, jätät kaiken viimetippaan? Sinä tiedät, että se on ihan hirveää tuskaa!

Niin. Tiedän. Viime tipassa asioiden tekeminen on ihan hirveää tuskaa. Ja silti aina teen niin.

Bodycombat-tunnilla. Vähän kipeä olo ja lihakset pelottavan jäykät ja kipeät kun "unohtui" venytellä. Tänään otan rauhallisesti, kuuntelen kehoani ja menen omaa tahtia. Ihan sama mitä ohjaaja sanoo, tänään on palauttava kevyt järkitreeni.

Varttia myöhemmin pulssi 192, naama punainen kuin paviaanin perse ja liukastelen omissa eritteissäni itkuhuudon suusta valuen. Sydäntä kuristaa pahemmin kuin teinipojan farkkuja diskossa hitailla ja eikun polvet korkeammalle, lyö nopeampaa, TÄYSIÄMMIN SAATANA!

"No hei karvaleukainen typeryysmehua pitkin kulauksin juonut keijudaiju!", kaverini ilkkuvat jälkikäteen. Oisko kannattanut ottaa rauhallisemmin? Rikoit vain olkapääsi ja seuraavan yön ylirasituksissa hikoilit niin paljon, että ihan kuin olisit kusta lipehtinyt koko sängyn märäksi.

Niin. Tiedän. Täysillä treenaaminen on ihan hirveää tuskaa. Ja silti, aina, niin teen.

Puoli kuudelta herääminen ja silmät niin saatanan täynnä unihiekkaa salikassin pakkaaminen on yhtä helvetin tuskaa. No läheiset siinä sit taas arvuuttelijan takit päällä kyselee, että no minkä helvetin nautta sit heräät puoli kuudelta, miksi et mene salille illalla?

Niin. Tiedän. Aikaisin aamulla herääminen on ihan hirveää tuskaa. Ja silti, aina, niin teen.

Minusta ei taida ihan hirveän fiksua kuvaa saada, eikö? Kerta toisensa jälkeen teen asioita, vaikka etukäteen tiedän, että ne ovat niin mieltä kääntävää tuskaa, että siinä edes koko elämänsä mäkkärissä burgereita kääntänyt Olmi ei pysty mieltä niin nopeaa kääntämään.

Välillä sit illalla sängyssä, siinä ylirasitushien litimäräksi kastelleessa, pohdin ja tähdenlennolta toivoskelen, että voi kun olisi tuskatonta elämää. Oispa ihanaa! Tekisin tehtävät ajoissa eikä ois viime tipan tuskaa! Menisin illalla kotia ja sieltä salille eikäs ois aamuherätystuskaa! Treenaisin hiljempaa, niin ei olisi ylirasitustuskaa!

Oi tähtönen, sinua ma maanittelen, saisinko tuskatonta elämää?

KÖÖK! VÄÄRIN! TUSKATONTA ELÄMÄÄ EI OLE!

Ja nyt sitten korvia tännepäin höröstelemään! Nimittäin nyt tulee sellaista self-helppiä, että tiedonjyvät päissänne paukkuu kuin naapurin rehevän Tyllevin sukkanauhat!

Fakta: et voi välttyä tuskalta.

Se, joka tekee kotitehtävänsä ajoissa, ihan samalla tavalla perkeleet kunnailla soiden niitä hommiaan tekee. Se, joka töiden jälkeen menee kotia ja sit vasta salille, metrin kyrpä otsassa kuikkii kelloaan, että taas menee koko ilta.

Ja se joka salilla rauhassa treenaa, sit kahvilassa norsunvitut suupielissä kuuntelee kavereidensa jauhamista SIT MÄ PUNNERSIN VIELÄ 128 KERTAA JA MULLE TULI OLKAPÄÄN AVOMURTUMA, NIIN MÄ VAIN REPÄSIN MUN KIERTÄJÄKALVOSIMET ULOS JA SÖIN SEN HÖRPPIEN AHNAIN SUIN URKKAJUOMAA PÄÄLLE ETTÄ SAIN ENERGIAA TEHDÄ VIELÄ KOLME AMREPIÄ -tyyliin eikä itse voi sanoa mitään muuta kuin että jaa, itsehän istuskelin salin lattialla ja pehmein tuulin puhahtelin genitaaleihini ja sormilla vähän hellästi napsuttelin liikettä lihaksiin.

Se on kuulkaas niin, että teit niin tai näin tai jätit tekemättä, niin tuskan määrä on aikalailla vakio. Mutta nyt kynää käteen, se millä on merkitystä, on se MITÄ TUSKAA SINÄ KESTÄT PAREMMIN!

Ihan meille jokaiselle on siunautunut erilainen kyky sietää erilaisia tuskia. Kaikki tuska tuskaa, mutta jotkut tuskat ovat sellaista, että niitä melkein puolimielellään kokee ja aina uudestaan niiden pariin hakeutuu. Ja toiset tuskat ovat taas sellaisia, että ei saatana ei saatana millään sitä haluaisi kokea ja sit jos joutuu kokemaan, niin ei kenenkään kaverit sitä ulinaa ja voikumista kestä.

Kun sekä hoksaa, että elämä on silkkaa tuskaa, MUTTA jokaisella on henkilökohtainen preferenssi millainen tuskapuuro on vähiten pahaa, niin sit kannattaa lusikoida just sitä helpoiten siedettävää tuskaa haitarista sisään pitkin kielin huulia samalla maiskutellen.

Se on yksi helvetin hailee, jos kaverisi ihmettelevät, että miten sä kestät tuollaista tuskaa. No helposti, koska satut nyt vain jostain helvetin syystä olemaan aika resistentti just sille tuskalle. Ja sit ne sun kaverisi kestävät luultavasti ihan erilaista tuskaa.

Enkä minä tällä sano, etteikö joskus kannattaisi totutella myös niihin pahempiin tuskiin tai etteikö joskus helpommin siedettävä tuska olisi kuitenkin teille pahasta, mutta noin isossa kuvassa jos jonkun oivalluksen aiotte tänä vuonna saada, saakaa se, että jokaisella on yksilöllinen kyky sietää erilaisia tuskia.

Sitten vain miettimään, mitkä ovat juuri ne tuskat, joita teidän on helppo kestää ja eikun vot vain niitä pahempia tuskia biojäteastiaan ja parempaa tuskaa tilalle. Jos ajoissa töiden tekeminen on pahempaa tuskaa kuin viimetippa, niin eikun viimetippaa vaan peliin beibe!

Koska mikään ei ole niin kauhean kaunista kuin ihminen, joka pystypäin suupielet mielipuolen virneessä nokka verestä turskuen ottaa vastaan rekkalasteittain juuri sellaista tuskaa, jota hän on oppinut sietämään. Siinä yleisö ympärillä henkeä haukkoo ja purkkamöttösiä avonaisista leuoista lattialle tipahtaa ja kädet aplodeihin yhtyy!

Koska elämä on täynnä tuskaa, niin etsi sinulle helpot tuskat ja sit eikun nauttimaan niistä niin että maha ruplattaa!

Photo by Quino Al on Unsplash

Nyt myös kalenterissa! - Herra lokakuu 2019 tässä hei!

Nyt myös kalenterissa! - Herra lokakuu 2019 tässä hei!

Kyrsiikö sinua huolella ja usein? Älä huoli, sometimes like this!

Kyrsiikö sinua huolella ja usein? Älä huoli, sometimes like this!