bodypositive.jpeg

Kurpitsamaha tässä moro!

Kehopositiivisuutta ja esiintymistä rakastava introvertti, joka sekä nauraa että häpeää itseään. Ärtynyt suoli, pömpsä maha ja pää yhtä sekaisin kuin pötsi.

Miten hiljentää negatiivinen ääni päässäsi? Lue tämä!

Miten hiljentää negatiivinen ääni päässäsi? Lue tämä!

Kärsitkö pääsi sisällä olevasta negatiivisesta äänestä, joka jumiuttaa aivosi negatiivisiin ajatuskehiin, tekee kärpäsestä härkäsen ja saa sinut pahalle mielelle?

Jos vastasit kyllä, niin lue tämä! Tämän kikan avulla olen lopultakin vuosikymmenten jälkeen saanut vietyä omalta negatiiviselta ääneltäni vallan ja voiman pois pilata päivääni!

Kuvittele seuraava kohtaus:

*nainen on lapsensa kanssa ruokakaupassa tekemässä ostoksia*

*nainen kääntyy selin ostoskärryihin, jossa hänen lapsensa istuu, nappaa kaksi maitopurkkia hyllystä ja vertailee niitä*

*paikalle hiipii mies mustassa pitkässä takissa ja kommandopipossa ja kurottautuu kohti lasta*

*nainen kääntyy ja tajuaa, että mies yrittää napata hänen lapsensa*

- Nainen: Anteeksi, mitä ihmettä sinä oikein teet?

- Mies: Hahaha! Jäin kiinni!

- N: Hahaha! Jäit kiinni!

- M: Mä olin liian hidas, enkö ollutkin? Haha!

- N: Haha! Kyllä!

*mies poistuu paikalta ja nainen jatkaa shoppailua*

*myöhemmin sama mies tulee käytävällä naista ja lasta vastaan*

- M: Hei, minulle tuli tosi syyllinen olo äskeisestä. Sopiiko, jos tarjoan hyvitykseksi lapsellesi karkkia? Jos hän lähtisi mukaani, mulla on pakettiautossa paljon karkkia tarjolla.

- N: Hei, tämäpä mainiota, lapseni rakastaa karkkia!

*nainen alkaa ojentamaan lastaan miehelle, kunnes pysähtyy*

- N: Heeetkinen! Yritätkö taas napata lapseni?

- M: Hahahaa! Jäin taas kiinni!

- N: Hahaha!

- M: Kyllä mä hänet vielä kidnappaan! Haha!

- N: Hahaha! Ihan varmasti kidnappaat, ihan varmasti kidnappaat!

*mies poistuu taas paikalta, naisen jatkaessa hyvätuulisena shoppailua*

--

Saatat rapsutella ajukoppaasi kynnet ritisten, että mitä ihmeen helvettiä nyt, mihin tämä eittämättä hauska, mutta poliittisesti hyvin epäkorrekti Family Guyn kohtaus oikein liittyy?

Minäpä kerron: tässä on se työkalu, jonka avulla opit elämään pään sisäisen negatiivisen äänesi kanssa ja viet siltä vallan!

Vahva väite, mutta otapa pallia pyllysi alle ja istu kuuntelemaan, niin selitän!

Jos olet yhtään kuin minä, kärsit pään sisäisestä negatiivisesta äänestä. Olen itse suorituskeskeinen, itsekriittinen ja introverttinä tosi tehokas elämään pääni sisällä. Eli oikein kuohkeimman muhevinta mustaa multaa ja kanankakkaa negatiivisen äänen kasvualustaksi!

Enkä nyt negatiivisella äänellä tarkoita mitään oikeita ääniä pään sisällä. E-ehi. Vaan enemmänkin sellaista ihan jatkuvaa negatiivista monologia, joka päässäsi pyörii kehää kuin eksynyt mummo mustikassa.

Siis tällaista:

"Sinun piti mennä lauantaina klo 08:30 aamulenkille, mutta jäit sänkyyn. Mokasit tämän aamun. Et nähnyt auringonnousua, etkä saanut raitista ilmaa. Eli voisi sanoa, että viikonloppu on pilalla. Ja koska seuraavat 4 viikonloppua ovat täynnä ohjelmaa, niin itseasiassa koko loppuvuotesi on pilalla. Jep, loppuvuosi pilalla. Hyvin toimittu, pilasit sit loppuvuoden! Loppuvuosi on rikki ja pilalla!"

Ääni on myös tehokas dissaamaan muita ihmisiä ja heittelemään kapuloita rattaisiin:

"Jep, työkaverisi piti lähettää sulle se maili tänään klo 16. Nyt on 16.01. Mailia ei näy. Hän pilasi projektin. Jep, sun projektisi on nyt pilalla. Hänen takiaan. Ei voi pelastaa. Kaikki rikki ja pilalla! Aina hän tekee näin! Vain sinä kannat vastuuta, ei kukaan muu! Kaikki muut laiskottelevat! Sinä joudut kantamaan kaiken vastuun! Kukaan ei arvosta sua! Kaikki nauraa sulle!"

Voi jumprahuitti, että tuollaista ääntä on "kiva" kuunnella 24/7/365 (karkausvuosina 366).

Tottahan jokaiseen vaivaan on lääke ja eri keinoja ovat monet ihmiset tyrkyttäneet. Mikään näistä ei kuitenkaan ainakaan minulla toiminut.

Ensin käskettiin antamaan äänelle nimi ja ulkonäkö. Äänesi menettää vallan, kun kuvittelet sen pieneksi tontuksi, joka heiluttaa pientä keppiään.

Okei, kokeillaas! Kuvittelin äänen pieneksi Trumpiksi, joka hyppi tasajalkaa pääni sisällä ja kuiskutteli ikäviä asioita tupee kovasti viuhuten.

Ei toiminut. Negatiivisen monologin määrä ei vähentynyt, vaikka nyt sillä äänellä olikin ulkonäkö ja nimi. Sen sijaan tuo ajattelutapa alkoi viemään aivojani pelottaville urille. Jos tuo ääni on oma olentonsa, jokin ulkopuolinen entiteetti, niin olenko enää vastuussa siitä mitä se sanoo?

"Polta se roskakatos! Tuleen vaan, oppivatpahan! Tuli puhdistaa, tuli on ystävä!"

Ehkä turvallisempaa hyväksyä se tosiasia, että se negatiivinen ääni olen minä, eikä se ole mikään ulkopuolinen olento.

No entä jos et vain kuuntele sitä ääntä? Anna sen puhua, älä välitä!

Voihan perskarvalakki ja mämmiä kainaloihin! Älä välitä! Älä välitä? Älä välitä?!?!

Mä en teistä muista tiedä, mutta minulla ainakin on putkiaivot. Jos kengässäni on kivi, niin kyllä se mua vituttaa niin maan kekkosesti, vaikka kuinka yrittäisi olla ajattelematta. Jos päähän sattuu, niin sit siihen perkele vieköön sattuu, vaikka kuinka ajattelisi kissanpentuja. Ja jos korvaani kuiskuttelee negatiivinen ääni, niin sit se kuiskuttelee, yritin olla kuuntelematta tai en.

Ei siis toimi. En minä voi olla välittämättä negatiivisesta asista. Ei vaikka yrittäisin!

Okei, no jos äänen ignooraminen on vaikeaa, niin mitä jos väittelet sen kanssa? Sanot sen olevan väärässä?

Toimi kuin venäläinen perseensuristin, joka ei mahdu perseeseen eikä surise! Jos yritin ajatella positiivisia asioita, niin sit päässäni oli tuplasti melua kun negatiivinen ja positiivinen kälätys kunnailla soi! HERMOT MENEE!

Jos taas yritin väitellä äänen kanssa, niin siitähän sitä vasta soppa syntyikin! Tämä johti uusiin ongelmiin. Aloin ärsyyntymään siitä, että en pysty olemaan ärsyyntymättä äänestä. Sit aloin ärsyyntymään siitä, että ärsyynnyn siitä, etten pysty olemaan ärsyyntymättä äänestä.

Jos kumppani kysyi, että miksi olet pahalla päällä, niin "ärsyttää, kun ärsyttää se, kun ärsyynnyn siitä, etten pysty olemaan ärsyyntymättä äänestä!" sai aikaan vain hyvin kysyvän ilmeen.

No jos nämä kikat eivät toimineet, niin mikä se mun ultimaattinen kikkakolmoseni sitten on?

Mäpä kerron!

Löysin ratkaisun sattumalta eräänä viikonloppuaamuna, kun pakkasin reppuani vihaisen riuskoin ottein ja kiukuttelin itselleni, että helvetti kun piti nukkua puoli tuntia liian pitkään ja nyt on koko reissu pilalla, kun pitää kiireessä pakata.

KOKO REISSU PILALLA! KOKO VIIKON REISSU PILALLA!

Silloin tapahtui jotain, joka mullisti elämäni! Yhtäkkiä muistin alussa kuvaamani kohtauksen Family Guysta. Kikattelin nytkyvin olkapäin hetken sille kohtaukselle, mutta sitten aivoissani tapahtui jotain...

RIKS! RAKS! POKS! KELLOGS RICE CRISPIES!

Yhtäkkiä näin sielujeni silmin kohtauksen hieman muokattuna versiona:

*minä olen kaupassa shoppailemassa ja työnnän lasta ostoskärryissä*

*käännyn selin ostoskärryihin, joissa istuu "kaikki-on-ihan-hyvin" -lapsokainen*

*pääni sisäinen negatiivinen ääni, mustassa pitkässä takissa, kommandopipossa ja minun naamallani varustettuna hiipii paikalle, tarttuu "kaikki-on-ihan-hyvin" -lapsoseen ja alkaa peruuttaa lapsen kanssa pois paikalta*

*käännyn ympäri ja huomaan, että "kaikki-on-ihan-hyvin" -lastani ollaan kidnappaamassa*

Minä: Anteeksi, mitä sä oikein teet?

Negatiivinen minä: Hahaha! Olin liian hidas, enkö ollutkin?

Minä: Hahaha! Niin olit! Hahaaha! Anna "kaikki-on-ihan-hyvin" takaisin

Negatiivinen minä: Haha! Tässä! Mutta kyllä mä hänet vielä nappaan!

Minä: Hahaha! Ihan varmasti nappaat! Ihan varmasti nappaat!

Se oli siinä! Kyrpä otsasta tipahtaa lattialle kuin työmiehen rukkaset kello neljä, suupielet kuoriutuu hymyyn ja suustani alkaa kuulumaan outoa hörinää.

Elämäni muuttui sillä sekunnilla. Toivottavasti tällä kikalla teidänkin elämänne muuttuu!

Tästä lähtien aina heti kun huomaan pääni juuttuneen haitalliseen ajatuskehään, alan nauramaan _itselleni_ ja sille mitä oikein teen.

Haha! Kiukutteletko siitä, että nukuit vartin liian pitkään? Haha! Joo! Ja anna mä arvaan, nyt on ihan koko viikon reissu pilalla? HAHAAHA! JOO! No mut hyvä yritys, mutta tällä kertaa ei onnistunut! Kyllä sä vielä onnistut pilaamaan päiväni, hehe, mutta tällä kertaa ei! Hehee!

(Photo by Dmitry Ulitin on Unsplash)

Budapestin parhaat: Budapest, beibi!

Budapestin parhaat: Budapest, beibi!

Esiinnyn Body Posi -messuilla 12.1.2019

Esiinnyn Body Posi -messuilla 12.1.2019