bodypositive.jpeg

Kurpitsamaha tässä moro!

Kehopositiivisuutta ja esiintymistä rakastava introvertti, joka sekä nauraa että häpeää itseään. Ärtynyt suoli, pömpsä maha ja pää yhtä sekaisin kuin pötsi.

beta.finnkino.fi - kätevää, mutta totta!

beta.finnkino.fi - kätevää, mutta totta!

Pistäkäähän turvavyöt tiukalle, nyt seuraa riipaiseva käyttäjäkokemus uudesta Finnkinon mobiilisivustosta, beta.finnkino.fi

Kah nimittäin! Nykyään kun on kaikenlaisia inter webbejä ja puhelimia keksitty, niin on huomattu miten yhä useampi ihminen hoitaisi mieluummin asioitaan näillä vekottimilla kuin kävelisi paikan päälle arpomaan.

Otetaan vaikka esimerkkinä niinkin *hitto torvet soi kun on niin spesiaalikeissi* -spesiaalikeissi kuin mehustelu, että minkähän Finnkinon leffan sitä menisi perse pitkällä katsomaan tuossa ylihuomenna illalla töiden jälkeen. Eli ylihuomenna töiden jälkeen leffaan, minkähän leffan kävisi kattoon.

Ja ettei päästetä Finnkinoa ihan helpolla, niin ajattelin hoitaa tämän taskin KÄNNYKÄLLÄ, omg, LIIKKUVASTA METROSTA, gasp! Silleen tiettekö moppiilisti, kuten savossa sanotaan. Ei sattunut olemaan läppäri eikä pöytäkone tuulitakin taskussa.

AIJAI! Nyt ammutaan oikein kahdella pistoolilla! Vaikea tapaus! Eli tiivistyksenä vielä, yritän sellaista akrobaatiaa, että puhelimellani katsoisin, tulisko mitään kivoja leffoja ylihuomenna töiden jälkeen. AIJAI!

Finnkinon webbisivuissa on ollut pidempään vähän sellaista ohutta viilinkiä, että ne eivät ihan käyttäjäystävällisimmät ole. Siis että saa sormien välistä silmät kuorittuina kuikuilla, että mistä helvetistä täältä saa tehtyä tuota ja tätä ja nitropurkista loppakädellä ahmehtia tiplettejä suuhun kun ERROR TERROR aloita kaikki alusta tai MUA EI JUST NYT IHAN KIINNOSTA SORSUANPERÄN OOPPERANÄYTÖKSET KUN MILLOIN TÄMÄ YKSI LEFFA ALKAA TENNARISSA PERTSUTI!

No multahan lirahti kakkaa et pissaa housuun, kun Finnkinon osoitteeseen pyrittyäni ensin kysytään hauatko mobiilisaitin (no kah, en mä haluaisi, mutta kun ei se normisivusto toimi kännykässä) ja sit heti perään, että olisitko itseasiassa halukas kokeilemaan uutta mobiilisivuston betaa! 

OIJOI! Herkkupullaa! Miksipä ei!

Mulla innostuksesta alkoi sormet niin tärisemään ja lankesin polvilleni metroon, että nytkö, nytkö lopultakin on tehty uusi upea moppiilisaitti, jossa kaikki toimii täydellisesti!

No enhän mä toki ehtinyt sitä beta-nappia edes painaa, kun kännykän koko ruudun peitti mainos, jonka sai suljettua vain piskuisesta raksista yläkulmassa. Siinä innostussormet täristen ja metro väristen yritin saaplari täsmäillä, että osun siihen raksiin. Ohihan se meni ja joku jättimainos sieltä pörähti auki.

Vähän mä mietintämyssypäässä mietin, että miksi ylipäätään Finnkino, jonka business on kuitenkin maksavat leffakävijät, ihan hirvesti ja hirveän ärsyttävästi mainostaa. Eivät he mainostuloilla kuitenkaan pyöri, jolloin luulisi olla tärkeämpää saada ihmiset ostamaan ne liput eikä heittämään turhautuneena puhelinta petäjiin.

Nooh, rauhoitus nyt, ensimmäisen maailman ongelmia. Uusi yritys. Menin uudestaan sivuille ja tällä kertaa ehdin painaa beta-nappia ennen koko ruudun mainoksen ilmestymistä.

Itse kun tuolla tietsikka-alalla työskentelen, niin mulla on vähän silmää käytettävyyteen ja tekniseen toteutukseen. En mä sitä väitä, että mä itse osaisin täydellistä tehdä, mutta ihan jo uran puolesta erotan huonon ja hyvän.

Nyin hyväksyntäpartaani kun ensimmäisenä ruutuun ei pläjähtänytkään hirveä sotku kaikkea tuubaa, vaan yksinkertainen valinta: mihin haluat mennä leffaan.

Kah! Ihan ok kysymys! Tällä on hyvä aloittaa, niin saadaan se pois kuleksimasta.

"Omppu" klikkasin ahavoituneella sormellani. Tästä se user journey lähtee!

Noniin, järjestelmä on automaattisesti täyttänyt hakukenttään Ompun. Superkätevää. Ja alla töröttää päivämäärä. Jeppistäkukkuu! Valkkasin sieltä ylihuomisen ja PLOPS, sivusto hakee automaattisesti nipun leffoja alle.

No heippatirallaa ja hevoselle hattu! Tämähän toimii!

Mutta sit alkaa arvuuttelijan spandexpuku kasvamaan ihoni päälle, kun huomaan, että siinä on kyllä nätti lista leffoja alakkain, mutta kustakin leffasta kerrotaan vain:
- Nimi
- Kesto
- Ensi-ilta
- Varoitukset/ikäraja

Ookei. Kätsyä. Mutta mua silleen ohuesti kiinnostaisi, että mihinkähän aikaan näitä tulee. Mä nyt kuitenkin päivätöissä käyn, niin mulle on jonkun verran merkityksellistä se, alkaako se leffa klo 10 vai 20.

Nooh. Ajattelin. Ulkosynnytin sentään, ihan sama. Olkoonsa. Katsotaanpa ensin vaan mitä on tarjolla.

PUFF! NEWT! KAYO! Skrollattuani noin 5 leffaa alaspäin, tuleekin lasiseinä vastaan. Leffat loppuu ja tilalla on "Näytä kaikki" -painike.

Okei... Nykyaikana ei ole teknisesti kummoista näyttää kaikkea kerralla, mutta okei, okei, klikataan sit vielä kerran tätä nappia.

Mähän ihan rehellisesti odotin, että ne loput leffat tai sivullinen lisää olisi plumpsahtanut sieltä automaattisesti. Mutta neih, njjjeih, kuin poni huutaisi laitumella. Sivusto alkaakin lataamaan ja sit vasta latauduttuaan uudestaan oksentaa kaikki leffat näytille.

Tämä ei sit ole tapa, millä sivustoja tehdään vuonna 2018. Mutta olkoonsa, en mä tähän kuole. Ennen kuin ehdin skrollata alaspäin, huomaan kuitenkin jotain, mikä mut tappoi.

FINNKINO TEKI HITTU KLASSISET FINNKINOT! Sen himputin "Näytä kaikki" -napin painaminen NOLLASI PÄIVÄMÄÄRÄVALINNAN! Ylihuominen oli tiessään ja tilalle oli ilmestynyt tämä päivä.

Voi jumalauta pyllyperse, että tämä korpeaa! Siis tiedättekö ne kerrat kun olette pitkään tuijottaneet silmät hiekkakuivina jotain situn listaa ja lopulta löytäneet sieltä jotain, vain tajutakseen, että sivusto on salaa poistanut teidän päivämäärän tai muun valinnan ja kaikki hukkaan.

HERRAN VUONNA 2018 EI NÄIN! FINNKINO, LASKE HOUSUT JA TULE TUOHON POLVELLE, NYT TULEE REMMIÄ!

Nooh. Nooh. Kokeillaas vielä. Kävin valitsemassa, uudelleen, oikean päivämäärän. Hetken siinä pelkäsin, että ilmestyykö "Näytä kaikki" -nappi uudelleen, mutta ei.

Okei. Nyt kymmenen klikkausta myöhemmin mulla on oikea päivä ja kaikki leffat. Muttas muttas. Eihän näistä vieläkään näe, milloin nämä alkavat. Ja mitäs!

Mulla jumalauta pajahtaa päähän pullonpohjakakkulat, kun hämmästyksestäni alan tuijottamaan ruutua. Eihän tämä voi olla totta. Täällä on jo Fifty Shades! Mutta tässähän lukee, että ensi-ilta 9.2.

JUMPE! No ihan kiusallani klikkaan leffaa. Sivusto jumiutuu noin 30 sekunniksi, mutta lopulta saa avattua leffan.

"Valitsemanasi päivänä ei näytöksiä"

JO OLI METKA HUULI! NO EI HELVETTI 25.1. VOI OLLA NÄYTÖKSIÄ, JOS ENSI-ILTA ON 9.2. MUTTA MINKÄ PERKELEEN TAKIA SE LEFFA SIIHEN LISTALLE ILMESTYY, JOS MÄ SAATANA HALUAISIN VAIN NÄHDÄ, ETTÄ MITÄ HELVETIN LEFFOJA SIELLÄ YLIHUOMENNA TULEE.

Mä makaan metron lattialla loskan ja kivien seassa, nyyhkytän ja imen peukaloani. Ei. Ei täältä näe. Mis-vittu-tään ei näe, että milloin ne saatanan kusiset leffat oikein tulee.

Hahaa, eikun ottakee! Heh, onpa noloa! Täällä on "Lisää hakuvaihtoehtoja" -nappi. Täältä varmaan voi jotenkin rajata kellonaikoja?

- Esitystapa tai premium-sali
- Lajityyppi
- Event Cinema
- Tekstitys
- Kieli

Neips. Eips. Ei-ja-nyrkillä-päähän. Ei voi rajata kellonajan mukaan.

Skrollailen sivustoa ylöspäin ja alkaa jo purkka tippumaan suusta. Onko ihan oikeasti niin, että "haluan nähdä mitä leffoja tulee ylihuomenna klo 17+" on mahdoton asia nähdä kännykällä. Joo, Finnkinon sivusto on aina ollut läpeensä paska, mutta edes paskamaan keisarin uskollinen paskagolem ei pysty tällaiseen pahimman krapulapaskankaan aikana.

Noh, kyllä se vastaus sieltä sit löytyi. Nimittäin, kun kännykällä menee tuonne beta-sivustolle, niin se oletuksena valitsee "Ohjelmistossa nyt", mutta se ei väritä sitä valintaa. Toisaalta, musta on hieman ironista, että "ohjelmistossa nyt" -valinnan alta löytyy myös leffoja, jotka...

*rumpujen pärinää*

...jotka eivät ole ohjelmistossa nyt.

Nähdäkseen kellonajat, pitää klikata "Näytösajat". Onhan se selvää nyt kun sen sieltä bongasi, mutta asiaa tosiaankin hämää se, ettei alussa sivustolle tullessa ole tuota "Ohjelmistossa nyt" -väritetty aktiiviseksi.

Tässä vaiheessa mulla stressitasot sellaisia, että vatsahappo kiipeää kurkkuun rennietä vastaan. Klikkaan "Näytösajat" ja jään jännittämään...

EIKÄ! TOIMII! KELLONAJAT NÄKYY!

Nyt näen kaikki näytökset alakkain! Joka leffasta näkyy näytöksen kellonaika, nimi, paikka, sali, 2d vai 3d ja vapaat paikat! Hemmetti, tätähän mä kokoajan hain!

Nooh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vastahan tässä on vartti mennyt.

Lukulasit päälle ja tavaamaan. Juu-uh. Elikäs. Viiden jälkeen jotain kivaa rytinää. Tässä näkymässä leffasta ei näy muuta kuin nimi, joten oletin, että klikkaamalla nimeä näen varmaan lisätietoja leffasta. Näin käy, sentään. Jees.

Helvetti. Ei oikein löydy mitään. Pari hyvää leffaa, mutta nekin on varattu ihan täyteen. Omppu taitaa vetää ihmisiä, kun ylihuomiseen leffaan on ihan jokainen paikka varattu, tyyliin 104/104.

Hirveä pähkiminen ja reittioppaan naputtelu, että jos mä lähtisinkin tolla, niin ehtisikö ja mites sit tuo ja tuo.

Lopulta hiestä märkänä alan olla valmis. Joo-o. Kaippa se toi leffa sit on.

Klikkaan leffan nimeä, koska sitä kautta varmaan pääsee ostamaan lippuja. Hyppään esittelytekstin ohi, jonka olen jo lukenut ja ...

Hetkinen. Tänään 23.1.

Ei.

Minä olin valinnut torstain, ylihuomisen, en tänäändiittiä. Miksi tämä näyttää tänään?

Selkäpiissä käy sellainen pelonkurnaus, kun arvaan mistä on kyse. Päätän testata arvaukseni oikeellisuuden: Menen palvelun etusivulle. Haen Omppu ja ylihuomenna. Klikkaan "Näytösajat".

KYLLÄ! OI KYLLÄ! FINNKINON IHANAAKIN IHANAMPI, MARENKITORTTUAKIN MAUKKAAMPI, MOPPIILIBETASAITTI IHAN OMIN PIKKU AIVOSIN PÄÄTTÄÄ NOLLATA PÄIVÄMÄÄRÄVALINNAN! VAIKKA MÄ OLEN KAHDESTI OIKEAN PÄIVÄN JO ASETTANUT, SE KOLMANNEN KERRAN VIELÄ NOLLASI SEN! HERKKUA KUIN RUISKU-ITU-PIZZA!

Suupielet helmuaa korkealla korvissa kun tajuaa, että multa on nyt mennyt aikaa 45 minuuttia ja olen katsellut väärän päivän leffoja.

Metrollakin olen ajanut kohta päästä päähän reitin. Kyllähän siinä mobiili sujahtaa takaisin taskuun ja silmäpielet märkinä päätän, että eipä tainnut vuosi 2018 olla sekään Finnkinon mobiilisivuston vuosi. Vuonna 2019 ehkä nämä sit hoituu kännykällä.

beta.finnkino.fi -arvostelu:
- 5/5 tähteä
- perustelu: elämäni paras treeni. Syke oli parhaimmillaan varmaan 200 ja hikeä lorotti litrakaupalla takinselkämykseen. Leffaahan en sit lopulta löytänyt, kun ei ollut enää varaa tuhlata enempää aikaa, mutta muuten ihan hyvä!

Ps. Finnkino, ei näin. Ei nyt ihan herranjumala näin. Ei. HOUSUT POIS JA TULE POLVELLE, TAAS TULEE REMMISTÄ!

Onko sinulla vaikeuksia tehdä päätöksiä? Älä huoli, meillä on sinulle lääke!

Onko sinulla vaikeuksia tehdä päätöksiä? Älä huoli, meillä on sinulle lääke!

Konsulentti maistattaa

Konsulentti maistattaa