bodypositive.jpeg

Kurpitsamaha tässä moro!

Kehopositiivisuutta ja esiintymistä rakastava introvertti, joka sekä nauraa että häpeää itseään. Ärtynyt suoli, pömpsä maha ja pää yhtä sekaisin kuin pötsi.

Siementekniikka: tapa jolla voitat jokaisen kiistan

Siementekniikka: tapa jolla voitat jokaisen kiistan

Näin juhlapyhien alla tulee vastaan paljon päätöksentekotilanteita. Millaista rosollia valitaan? Mikä kuusi? Vietetäänkö joulua kumppanilla, omilla vanhemmilla vai eri teillä? Joululahjabudjetti?

Siinä helposti alkaa joulumyssy renkaan lailla kiristämään ohimoa ja pienistäkin päätöksistä alkaa tulla kiistaa. SAARIOISEN lanttulaatikkoa ja kumppani dramaattisesti pyörtyy pitkin lattioita, että VAIN ATRIA KELPAA. Saati sitten kun yrittää luoda jonkinlaisen jouluna aikataulutuksen, johon liittyy liian monta liikkuvaa osaa, kaupunkia ja ihmistä. Jos eka mennään Marjatta-mummon luo eikun sit pitäisi Puumalaan paitsi mennäänkö autolla vai eikun sittenkin.

Joulumieli on tiessään.

Turhauttavinta asiassa on se, että sinulla on luultavasti täysin validi ratkaisu. Ei ehkä täydellinen, mutta hyvä. Kaikki olisi ihan jees, jos vastapuoli nyt vain olisi hiljaa ja suostuisi valitsemaan sen sun ehdotuksen. Mutta ei kelpaa. Sen sijaan hän ehdottaa jotain ihan pölhöä, joka ei nyt mitenkään vain voi toimia. Ethän sä sellaista voi hyväksyä.

Olisipa joku tapa, jolla saisit oman ehdotuksesi menemään nopeasti ja kiistatta läpi.

Älkää huoliko! Tässä on teille kaksi aivan erinomaista tekniikkaa jolla voitatte kiistan kuin kiistan!

Tapa 1: Todella Erinomaisen Ratkaisun (TM) ehdottaminen

Jostain syystä tapa 1 on enemmän miesten käyttämä, mutta tietenkään mitään sukupuolipakkoa näihin ei liity.

Tässä tavassa lähdetään itse ongelmasta: monesti kiista ja kyvyttömyys tehdä kompromisseja johtuu siitä, että itseasiassa kummankaan ehdotus ei ole hirveän erinomainen. Joo mä tiedän, sun ehdotuksesi on parempi, muttei siltikään vielä ihan superjättihyvä. Niin hyvä, että vastapuoli haluaisi tatuoida sen selkäänsä.

Tämä tapa 1 on yksinkertaisimmillaan sitä, että sinä ehdotat niin täydellistä ratkaisua, että se menee läpi mukisematta. "No kiitti, tosi helppo ohje hei!". Älä huoli, selitän tarkemmin.

Valitettavasti ensin pohjalle tarvitaan vähän kiistaa. Teidän pitää päästä keskenään vähän kalistelemaan sarvia ja heitellä ideoita. Siinä hetkessä et pysty muodostamaan Todella Erinomaista Ratkaisua, mutta menepä unten maille niin yleensä seuraavana päivänä PSÄDÄNG se idea pätkähtää päähäsi!

Se saattaa tulla jo yön aikana, aamulla suihkussa tai illalla kesken ähtäröinnin. Hei! Nyt keksin! Herranjumala!

Sit juokse pitkällä jalalla kumppanisi luokse ja suu vaahdossa posmota ideasi ilmoille: mitä jos tehdäänkin näin ja näin ja näin.

Nyt se joulun taikuus: kyse ei ole siitä, että ideasi olisi 5% parempi, jolloin edelleen tulisi kiista, mutta voittaisit kiistan. Ei ei. Kyse on siitä, että tämä ideasi on nyt niin erinomainen, että kumppanisi ensiksi mykistyy ja tyrmistyy täysin. Sitten hän ottaa hymyn kasvoilleen, taputtaa sinua olkapäälle ja sanoo: "Kulta, olet tosi fiksu kun keksit tämän idean. Tämä sopii!"

Siinä se on! Ilman mitään vastaväitteitä tai kiistoja ideasi meni läpi!

Ja sinä leijut puoliksi ilmassa, että niinpä! Miten keksinkään! Taputtelet itseäsi selkään ja kerrot saunailloissa, että taidat olla uinuva nero, kun sait näin täydellisiä ratkaisuja muodostettua omassa pienessä päässäsi.

Tapa 2: Siementekniikka (TM)

On olemassa toinen tapa. Tämä on useammin naisten käyttämä.

Tekniikka on sinänsä erittäin yksinkertainen, mutta se vaatii hieman aikaa.

Tekniikka koostuu neljästä helposta askeleesta:

1) Kun väittelette sopivasta ratkaisusta ja kumppanisi heittelee jotain ihan pölhöjä ideoita, kerro hänelle ääneen järkevä ratkaisu

2) Hän tulee ampumaan ehdotuksesi alas. Nyt tarvitset tahdonvoimaa, että voit pidättäytyä sanomasta mitään, kun hän haukkuu ideatasi ihan virheelliseksi ja mahdottomaksi ja epäkelvoksi. Sen sijaan ehdota, että jätättä asian hautumaan ja menette nukkumaan.

3) Anna hänelle aikaa yön verran

4) Seuraavana päivänä odota, että hän juoksee luoksesi ja lapsenomaisessa innossaan kertoo miten hän keksi ratkaisun ja kertoo tismalleen saman idean jonka sinä hänelle eilen esitit. Tee kaikkesi, ettet sano tätä ääneen, vaan ota kasvoillesi hymy, taputa kumppaniasi olkapäälle ja kehu, että tosi hyvin keksitty idea, ootpa fiksu, tällä mennään!

Tekniikka toimii aina!

Kumpaa tekniikkaa te itse käytätte teidän kiistoissanne?

Päivitys 23.12. 15:13:

Sain kuulla ohjeen kirjoittamisen jälkeen naispuolisilta kavereiltani, että tämä Siementekniikka ei kuulemma olekaan alunperin minun keksimäni. Jokainen heistä väittä kertoneen minulle tämän idean vuosia aiemmin.

Itsehän en usko ollenkaan tähän. Olen ihan varma, että kyseessä on ihan minun itse keksimäni ratkaisu.

Jouluhuttusten Viralliset Jouluperinteet (TM): Paketointi

Jouluhuttusten Viralliset Jouluperinteet (TM): Paketointi

Kahvakuulakapina

Kahvakuulakapina