bodypositive.jpeg

Kurpitsamaha tässä moro!

Kehopositiivisuutta ja esiintymistä rakastava introvertti, joka sekä nauraa että häpeää itseään. Ärtynyt suoli, pömpsä maha ja pää yhtä sekaisin kuin pötsi.

Salitreenin aksioomat, vol 1

Salitreenin aksioomat, vol 1

Olen tänä vuonna yrittänyt kovasti henkisesti tehdä töitä sen eteen, että musta tulisi "nytkun" eikä "sitkun" ja että osaisin olla itselleni lempeä ilman, että se tarkoittaa itsetuhoista pellossa elämistä.

Olen ollut vanhastaan äärettömän tiukka ja kriittinen itseäni kohtaan. Ääni pääni sisällä on syyttävä, haukkuva, ivallinen ja tyytymätön. Mikä pahinta, se ei edes toimi, koska pilkkaamisesta ja tiukkuudesta huolimatta salit jää helposti väliin ja porkkanan sijaan hornin puhelimeeni lapaskaupalla pizzaa.

Tämän järjettömän suuren vyyhdin pienenä mutta konkreettisena osana on yksi pieni artifakti, nimittäin salivihko. Kyseessä on aikanaan Tigeristä 2 eurolla ostettu kumikantinen jättivihko, johon olen raapustanut usean vuoden ajan saliohjelmani ja painoni, koska muuten aina unohdan mitä piti tehdä ja millä painoilla. Ei, se vihko ei itseasiassa ole sisältänyt mitään kiroilua tai pilkkaa itselleni, mutta se on ollut kaikessa faktamaisuudessaan jollain tavalla kylmä. Jopa vittumaisen kylmä. Sellainen "tässä nämä, tee tai itke ja tee pullukka lol!"

Viimesyksyisen maratoonini jälkeen olen lihonut aika nopeasti 5 kiloa lopetettuani urheilun (klassinen sitkun-efekti, jossa on joku himmeä tavoite ja kun sen saavuttaa, sit ei tartte enää koskaan liikkua ja saa syödä madotkin mullasta ei väliihh!!!1yx), joten nyt olen taas joutunut aamuisin itseäni salille vääntämään kyyneleitä silmäpielistäni lipehtien. Ekat viitisen kertaa kävin ihan vain silleen randomilla, mutta tänään alkoi ärsyttää kun en taaskaan muistanut millä kilomäärällä mä viimeksi ne kyykkyset pumppailin, joten kaivoin salivihkon naftaliinista mukaan.

Katselin tosiankin niitä lukuja ja tavoitteita sieltä ja jotenkin jäi sellainen olo, että yhtä aikaa on hemmetin hyvä, että vihkossa lukee se "Kyykky: tekniikka + 10x3" ja sit vieressä suurin kilomäärä millä viimeksi on tehty, mutta voisiko se vihko tehdä vielä jotain muuta? Jotain sellaista upeaa muuta, jonka takia sinne salille tahtoisi mennä ja sieltä tulisi naama aurinkona ulos?

Kesken maksimihaukkojen yhtäkkiä heitin painot lattialle ja huusin puoliääneen PERKELE KUKAAN EI MUA MÄÄRÄÄ, istahdin lattialle, otin kynän ja salivihkon ja aloin tuunaamaan sitä vuoden 2017 ohjeilla.

Liikkeet, toistomäärät ja kilot jää, mutta heti seuraavalle aukeamalle oikein kieli keskellä suuta kirjoitin SALIREENIN AKSIOOMAT 2017, VOL 1:

- Osta oikeankokoisia salipaitoja. Ei näin "hahaa pidän yhtä kokoa liian pientä niin sit on pakko laihtua ja heti kun laihdon vaihdan taas pienempään ja kokoajan hävettää kun maha pilkistää paidan alta", vaan näin: "jumalauta mulla on niin sopiva paita, että koko sali katsoo silmäripset vilkkuen, että onpa tyylikäs jäbä ja sit jos laihdunkin ja paita alkaa lörpsöttää, niin sithän se ei enää ole sopiva eli pienempää kaupasta päälle"

- Tärkeintä urheilussa on shoppailla lisää upeita trikoita! <3 Kaikki muu on toisarvoista

- Juhli enkkojen lisäksi sitä, että nousit aamulla sängystä + tulit salille + teit liikkeen 1 + teit liikkeen 2 + jne. Yhdessä salikerrassa on sata juhlan aihetta.

- Maksiminauti! Jos meet aamulla salille, nauti siitä kun laitteet ovat vapaita. Jos meet illalla, mene ohjattuun tuntiin ja nauti superhuipusta musasta, ohjaajan huudosta ja niistä miljoonista väreistä joissa kanssatreenittärien vaatteet hehkuu

- Muista läpsiä itseäsi pyllylle ja peilailla haukkoja usein. Jos salilla ei tule bomtsikawauwau olo omasta kropasta, sit vika on pään sisällä, ei treenissä.

Ja puuh! Siinä mä olin sitten valmis. Ei yhtään mainintaa miten on *pakko* tai *sitkun painan X* tai *sitkun kyykkään Y*, vaan kaikki ohjeet ovat voimassa tästä sekunnista alkaen.

No alanko sit laiskotteleen ja skippaan salit? En. Siihen en ottanut mitään kantaa. Alan nauttimaan enemmän, juhlimaan enemmän, pelleilemään enemmän ja pitämään leukaa korkeammalla. Sen teen. Se, että teenkö salitreenit vai jäänkö kotiin sänkyyn pieremään on sit asia erikseen ja se päätös tehdään case by case. Mutta koska salilla on näillä uusilla ohjeilla sikkehauskaa, niin ehkäpä sinne tulee sit mentyä vähän useammin ja ainakin paremmilla mielin lähdettyä pois.

Ps. kuvassa mahtava motivaattori, eli kello oli 8.41 ja sykemittari sanoi, että päivän 10000 askeleesta 137% oli jo otettu. Awesome! Awesome to the max! Huippu päivä tulossa kun päivän fyysiset työt ovat jo plakkarissa ennen duunikellon pirinää.

Hyvää syntymäpäivää

Hyvää syntymäpäivää

Tee joka kuukausi jotain joka pelottaa

Tee joka kuukausi jotain joka pelottaa