bodypositive.jpeg

Kurpitsamaha tässä moro!

Kehopositiivisuutta ja esiintymistä rakastava introvertti, joka sekä nauraa että häpeää itseään. Ärtynyt suoli, pömpsä maha ja pää yhtä sekaisin kuin pötsi.

Lettuja Levillä, osa 4.1

Lettuja Levillä, osa 4.1

Okei, eli ehkä mahdollisesti jopa viimeinen osa, osa 4, tänäinen ja vähän eilistä, postautuu trendikkäästi useassa osassa. Aijai, hiihtotarinaherkkua on luvassa!

Otetaas ihan lyhyt kertaus tähän Levin reissustani:
- la-su: istumajunassa yrittää saada unta hirveissä asennoissa
- ma: 18 kilsan hiihtolenkki perkele LUOTTOKORTTI taskussa. Eipä käy jätkis kortit täällä lapissa! Viepä se hipsterikorttisi helvettiin! Jäi letut saamatta
- ti: 10 kilsan hiihtolenkki räntäsateessa niin ettei suksi luistanut metriäkään. Jäi letut saamatta kun tuli kiire palaveriin
- ke: koko helvetin päivä töitä ja sit illalla pikkusen paljua ja mukia
- to: tänään

Eli tosiaankin eilen istuttiin useampi tunti paljussa ja ihan pari maljakkoa siinä sit tyhjenneltiin. Kovasti puhuttiin, että huomenna lähdetään hiihtämään OIKEIN KUNNOLLA, ei mitään pikkutyttöjen tai -poikien lenkkejä vaan raavaiden aikuisten saatana maratoonimatka. Oijoi, niin myö kuule tehhään ja sit myö syyvvään lettuja!

No tänä aamuna sit hetken seisoskelin jääkaapin ääressä ja kaivelin limpsaa jääkaapista. On se kumma kun on sellainen kohtalaisen hirveä jano heti näin jo herättyäni. Hiihtolenkille pitäisi, hehhetijuu, kaikkea sitä tulee uhottua.

Vaan jos jotain hyvää aikuisuudessa on, niin se on se ettei tarvitse koskaan oppia virheistään. Koska eipä siinä mennyt kuin pari tuntia niin minä olin taas säpäleiksi hiihdetyt rossignolit kourissani kävelemässä työkaverini kanssa kohti latua. Kaipa se on pakko deliverata, kun ensin on ajatus myyty.

Keli oli hyvä. Ei ollut maanantaihyvä, vaan pilvisempi. Hyvä silti. Aamu oli vähän taas venähtänyt, niin sellaista aikaisen aamun jäistä rapsakkuutta ei enää ladulla ollut, muttei myöskään tiistain tuskaa. Ihan hyvin tää ramppa kalkattaa, joten eikun suhistamaan eteenpäin.

Mulla ei ollut ihan tarkkaa tietoa miten pitkä lenkki me tehdään. Alustavasti laskettiin oliko jotain päälle 20 kilsaa reitin pituudeksi, mutta tarkka laskeminen oli vaikeaa kun matkamme koostui miljoonasta käännöksestä ja ladunpalasesta, eikä paperinen myssääntynty karttani ollut ihan hirveän hyvä kertomaan.

Oliko käteistä mukana? Hehee, oli. Ja itseasiassa mä keskiviikkona saunassa tajusin, että hetkinen... mullahan oli tiistaina kaksikymppinen mukana ja mitä jos olisin tullut omatoimilaavulle, jossa pitää maksaa eikä ole ketään rahastajaa? Mietipä miten epäilyttävältä näyttää kaapia kolikoita rahalippaasta itselleen! Sit pitää silleen hölmösti teuhtaroida se 20 euron käsissään ja vähän kuin ihmisille mutta kuitenkin itselleen silleen vakuutella, että ohoh kun on iso seteli, niin mäpä rikon sen, niin siksi otan täältä rahaa, rikkomisen vuoksi, kun mulla on tämä iso raha tässä.

Huuh, onneksi ei tarvinnut tuollaista ajatella, kun olin fiksuna ottanut vitosen, kympin ja sit pari kolikkoa. Hehee, nyt on tasaraha tasan ja jämpti, riippumatta mitä ostaa ja paljonko maksaa.

Niin siis koko reitin pituus oli mielestämme jotain 20+ ota tai jätä reikäreikä ja suksi painoi menemään, mutta kyllä eilinenkin vähän painoi jäsenissä ja nestetasapainossa. Kovin oli lymfakierrot vinossa ja suupielet jo lähtiessä vähän kuivakanoloiset. Ekalle mehupisteelle oli kai jotain kymmenisen kilsaa. Vähän perkelöitti, että jos koko matka on 20 kilsaa, niin puolessa välissä vasta lettukestit? No onpa niitä lettuja tässä niin pitkään odotettukin, joten ihan sama.

Ei oltu ihan 100% varmoja reitistämme, mutta jotain "Tonttulaa" päin oltiin hiihtämässä. Tonttula oli siis se kahvila jossa ekat kaffet ja pletut piti napata. No eikö saatana kohta edessä törötä ladulla kyltti, että Tonttula 10km. KAH! Ka sinne päen, ka sinne päin!

Välillä hiihdin minä edellä, välillä työkaveri edellä. Pikkasen lähdettiin ehkä liian kovaa, mutta pulssi pysyi kuitenkin aisoissaan. Siinä hiihtäessä sit ennätti ihailla vaaramaisemia, Lapin kitumäntyjä ja ties mitä oravanpaskoja hangella. Tässä se mieli lepää ja onneksi tuli lähdettyä eika vain jätettyä suunpieksennäksi!

Tonttula 9 km. Hmm, no kilsako tässä vasta on tultu? Yritin kuitenkin välttää pahinta mahdollista virhettä, eli ajatella: "Koko lenkin pituus on 20 tällaista". Eiei, ajattelin vain sitä, että tonttulaan 9 kilsaa, joka on 3x3 kilsaa ja kolme kilsaa on periaatteessa yksi kilsa ja vähän päälle ja kohtahan me ollaan perillä.

Tonttula 8 km. No mähän sanoin, tästä se lähtee! Tuuli suhisi korvassa ja eilinen Ihku-karaokebaarissa soinut musiikki suhisi ihan yhtä kovaa toisessa korvassa.

Tonttula 7 km. Hiihto sujui. Pidettiinkö tässä vaiheessa eka lyhyt breikki. Vähän syleksittiin hangille. Eipä mulla mitään nestettä tietenkään ollut taaskaan mukana, mutta olin kyllä hörpännyt aikamoiset lähtövedet. Kurkkua silleen orastavasti vähän jo kuivi silti.

Tonttula 6 km. Tonttula 5 km. Tonttula 4 km. Tonttula 3 km. Vähiin käy ennen kuin loppuu, mutta jotenkin se matka muuttuu sitä pidemmäksi mitä lähempänä määränpäätä on. Tässä vaiheessa mulla alkoi suupielten korvissa käyvä helmunta kovin jo laantumaan. Voi velvet, että pikkasen kurkussa taas kuivaa. Voi voi kun saisi ottaa hörpyllisen jotain nestettä! Mutta kestäpä vielä Pasi, ihan kohta oot Tonttulassa. Hehee, Tonttula. Mä niin vedän sellaiset kahvit ja kaakaot ja vedet ja limsat ja mehut!

Tonttula 2 km. Tonttula 1 km. Muutama ärsyttävä tienylitys jossa sivakat piti riisua, mutta jumalauta nyt ollaan lähellä! NYT OLLAAN LÄHELLÄ VOT! Anekdoottipussukan säppi oli jo kovasti kiinni tässä vaiheessa, aika hiljaa ja vakavana hiihdettiin. Mutta eipä sitä tartte ikeniään leuhuutella, sen kun hiihtää lettukahvilaan.

OLIPA SAATANAN PITKÄ KILOMETRI! En pysty tajuamaan miten yksi kilsa voi tuntua jumalauta yhtä pitkältä kuin 9 tähän asti. Mutta niinpä tuntui. Enkä valittanut. Purin huulta ja hammasta ja leukaluuta. Ihan sama. Hiihetään nyt.

SIELLÄ SIINTÄÄ! Tonttula saatana, siellä se perkeleen tonttula jumalauta jo siintää! Eihhh, omggg, lettujaaaahhhhhhh! Ihan sama kannattaako vielä syödä itseään ähkyyn, ihan sama, ihan sama, ihan sama, ihan sama!

Tonttula 0 km. Tonttula suljettu. Avaamme uudestaan 20.6.

Join kulauksen työkaverin vettä ja otin pari suklaarusinaa.

VÄHÄN KUIN LETTUJA OIS SYÖNYT SAATANA!

MIKÄ PERKELEEN VITTU NÄISSÄ VITUN KUSISISSA SAATANAN LAPIN PASKAKAHVILOISSA ON, ETTEI NE VOI VITTU MULLE NIITÄ LETTUJAAN ANTAA! MIKSI TÄN HIIHDON PITÄÄ AINA OLLA NÄIN SAATANAN VAIKEAA! MIKSEI MIKÄÄN MEE KOSKAAN HELVETTI KOHTUUDELLA!

Eikäpä siinä kun saatana limput takaisin jalkoihin, särkevät kädet rukkasiin ja rukkaset sauvoihin.

*sivak* Perkele
*sivak* Oispa lettuja
*sivak* Oispa kaliaa
*sivak* OISPA VITTU POLTTANUT NÄMÄ SIVAKAT TUL'UUNISSA!

(Jatkoa seuraa...)

Lettuja Levillä, osa 4.2

Lettuja Levillä, osa 4.2

Lettuja Levillä, osa 3

Lettuja Levillä, osa 3